Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: En supercoach`s tanker på Sirbma

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Foto: Jørn Losvar
Dato: 14.03.2012 23:26

Etter å ha lagt bak seg 753 kilometer av løpet holder Trine Kristiansen Lyrek seg på en stabil fjerdeplass idet hun tar ut hvile på sjekkpunktet i Sirbma. Lyrek ankom Sirbma 20.19 med syv hunder i spannet, og hun hadde holdt en gjennomsnittsfart på 9,7 km/t fra sjekkpunkt Varangerbotn. Som Lyreks coach, som han liker å titulere seg selv, ser fjorårsvinner Roger Dahl optimistisk på situasjonen, samtidig som han ser den realistiske siden av saken. - Syv hunder utgjør et sårbart spann, så vi kommer til å hvile noe her, forteller Roger på telefon fra Sirbma. Han sier ikke hvor lenge av taktiske årsaker - naturligvis. - Det betyr at spannet må kjøres med fornuft, så akkurat nå konsentrerer vi oss om hvordan vi skal ta for oss neste etappe.

Roger kan melde om god stemning i leiren. - Trine er i godt humør, til tross for at hun hadde det litt tungt i dag tidlig. Det var trått føre og varmt i lufta, så en av hundene måtte ta plass i sleden, forklarer han. - Jeg har fortalt Trine at hun må holde fokuset på sitt eget spann og ikke bry seg om andre. Nettopp på grunn av antall hunder som trekker sleden.

Fra sidelinjen har coach "Mr. Finnmarksløpet" delte følelser for sin egen rolle i løpet. - På en måte er det en fin opplevelse, men på en annen måte  er det ikke så enkelt for den indre roen. Det er ikke det at jeg ikke selv står på sleden, men det er vanskelig å ikke kunne gjøre noe med hundene på sjekkpunktene. Trine gjør jo en fantastisk jobb med hundene og jeg har lyst til å være med på den delen av jobben, erkjenner han. Det er en følelse av hjelpesløshet han peker på- og gir et godt bilde av når han prøver å sette ord på følelsen: - Det er som om fingrene er knyttet sammen når man skal smøre på brødskiva, avslutter han med et stort smil.


Trine Lyrek får god coaching av sin supercoach/handler og tidligere Finnmarksløpsvinner Roger Dahl

Foto: Jørn Losvar

Partnere