Finnmarksløpet

Webshop

Katys gulrot

En av Katy Meiers motivasjonsfaktorer for å jobbe bak sleden mot mål er noe uventet.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Hanne Rosenberg
Dato: 14.03.2012 15:38

Kjørerne som jobber timesvis bak hundesleden, sparker, løper, motiverer hunder eller jobber med hundestell på sjekkpunkt finner seg ofte noe som de skal se fram til når de kommer i mål.

Vi hadde lyst til å finne ut hva som var Katys motivasjonsfaktorer eller gulrot under løpet.

 

Etter at Katy Meier kom i mål i Alta mandag fikk vi en kort prat med henne etter målgangen og stilte spørsmål om motivasjonsfaktorer i hennes løpsopplegg knyttet til henne som kjører.

Vi la fort merke til at det lå en sjokolade på sleden hennes og merket at hun var mer fokusert på den enn på oss.

- Denne sjokoladen er min viktigste motivasjonsfaktor når jeg jobber på sleden under et hundeløp. Denne er faktisk det beste jeg vet og når det røiner på der ute – når jeg er trøtt, kjenner at  jeg må ned i kjelleren for å hente motivasjon, da tenker jeg seriøst på denne.

 

Samboer og handler Jörg vet dette godt og serverer henne aldri denne sjokoladen på sjekkpunktene.

- Det er et helt bevisst valg fra vår side i forbindelse med løpsstrategien. I den inngår denne sjokoladen ved målgang- aldri på et sjekkpunkt! Et enkelt motivasjonsmiddel, men det virker – jeg vant jo! avslutter Katy før hun lykkelig og begjærlig pakker ut sjokoladen.

 

Mmmmmm.......... Planlagt nytelse. Foto: Hanne Rosenberg.

 

Vi ble stående noe forundret igjen. Det finnes jo mange vinneroppskrifter utviklet av idrettspsykologer og vi tenkte oss vel et mer innviklet svar med en lengre utgreiing om temaet.

For Katy er det denne enkle oppskriften som gjelder. Det hører med til historien at Meier ikke er sponset av sjokoladefabrikanten!

Som en overraskende belønning fikk Katy etter målgang en idrettsmassasje hos City Hud og Aromaterapi.

 

Mmmmmm.......... Overraskende nytelse. Foto: City Hud- og Aromaterapi.

Partnere