Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: "Last man standing"

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas
Dato: 14.03.2012 17:25

Kai Arne Berg er siste mann på FL-500, og har holdt stand hele veien inn til mål.

Foto: Sten Tony Hansen

I Finnmarksløpet er det å gjennomføre løpet en seier i seg selv både for kjører og hundene. Kai Arnes mål for FL-500 har vært å få løpserfaring gjennom å fullføre løpet med flest mulig hunder.  Han kom i mål med 6 hunder. Hundene i spannet hans er unge og dette er deres første lengere løp. Handler fortalt på telefon på sjekkpunkt Jergul at størst utfordring har vært tung jobb i sporene. Mildvær og snø har skapt tunge spor.

Det var en fornøyd, men sliten Kai Arne som kom inn i mål onsdag ettermiddag. Han forteller selv om hvilken tanker han har hatt på vei inn til Alta, som at han ikke trodde han kom til å komme i mål: -Jeg kom smått men sen.. Vurderer å melde meg på VM i sparkstøtting til neste år siden formen er stigende og kondisen er på topp etter mye sparking bak sleden hele veien.

Videre forteller han at hans beste lederhund Scorsese, som har gått som lederhund hele veien, har tatt regien og i perioder også gått alene foran for å få teamet til Kai Arne i mål. Lederhunden lever opp til navnet sitt.

På spørsmål om hva han skal gjøre nå svarer han: -Nå skal jeg dusje og drikke sjampis!

Som sistemann inn til Alta i FL-500 fikk han hundehus gitt av AKSIS og som førstegangskjører fikk han også den fine Finnmarksløpets skiferplate.

Vi gratulerer med fantastisk innsats!

 

Fornøyd kjører og hans hovedleder Scorsese på sitt nye hundehus gitt av Aksis

Foto: Gunnar Oustad

 

Partnere